Θεραπευτικά μέλια: Άθερμο μέλι ερείκης με superfoods.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

8 φυσικές συνταγές ομορφιάς με μέλι για να φτιάξεις μόνη στο σπίτι


Ποιος είπε ότι το μέλι είναι μόνο για το πρωινό σου; Το melissasdimiourgia βρήκε και σου παρουσιάζει οκτώ συνταγές που θα σε κάνουν πολύ γλυκά όμορφη.
Περιέχει 11 ένζυμα, 14 μέταλλα, 21 αμινοξέα, όλες τις βιταμίνες που οι διατροφολόγοι θεωρούν απαραίτητες για την υγεία (όπως οι Α, D, Ε, Κ, ερυθρίνη, νικοτινικό οξύ, βιταμίνες Β, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, παντοθενικό οξύ, πυριδοξίνη και βιοτίνη)  και ίχνη μετάλλων, όπως το πυρίτιο, ο χαλκός, το μαγνήσιο και ο σίδηρος. Το μέλι είναι ιδανικό όχι μόνο για τη διατροφή σου αλλά και για την επιδερμίδα σου.
Τα αμινοξέα που περιέχει βοηθούν το δέρμα να διατηρεί την υγρασία του, ενώ τα πολλά αντιοξειδωτικά που περιέχει καταπολεμούν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Δες οκτώ δοκιμασμένες συνταγές ομορφιάς για να το χρησιμοποιήσεις.

Μάσκα ομορφιάς για το σώμα
Αναμειγνύεις μέλι με αιθέρια έλαια τριανταφυλλιάς, λάσπη με φύκια ή πράσινο άργιλο και την απλώνεις στο σώμα. Το αφήνεις μέχρι να στεγνώσει και ξεβγάζεις με χλιαρό προς κρύο νερό.
Μάσκα προσώπου για κανονικές και ξηρές επιδερμίδες
Αφού αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου, αναμειγνύεις μια κουταλιά της σούπας μέλι με μια κουταλιά της σούπας φουντουκέλαιο και μια σταγόνα αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο και το απλώνεις στο πρόσωπό σου. Το κρατάς για 20 λεπτά και ξεβγάζεις με χλιαρό νερό.
Μάσκα προσώπου για λιπαρές επιδερμίδες
Αναμειγνύεις μια κουταλιά της σούπας μέλι, μια κουταλιά της σούπας φουντουκέλαιο και μια σταγόνα αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο και προσθέτεις και μια κουταλιά πράσινο άργιλο. Απλώνεις το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και το αφήνεις μέχρι να στεγνώσει ο άργιλος. Ξεβγάζεις με χλιαρό νερό και σκουπίζεις το πρόσωπό σου με απαλές κινήσεις, χρησιμοποιώντας καθαρή πετσέτα.
Peeling με μέλι
Ανακατεύεις μια κουταλιά της σούπας  μέλι με δυο κουταλιές της σούπας αμύγδαλα σε σκόνη και μισό κουταλάκι του γλυκού λεμόνι. Τρίβεις απαλά το πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις και ξεβγάζεις με χλιαρό νερό.

Μεσογειακή μάσκα μαλλιών
Αναμειγνύεις δυο κρόκους αυγού με λίγο μέλι και απλώνεις καλά το μείγμα στα μαλλιά σου. Διεγείρει τις ρίζες και καταπαραύνει τους ερεθισμούς του τριχωτού της κεφαλής.
Στιγμιαίο λίφτινκ προσώπου
Ανακατεύεις καλά μισό κουτάλι της σούπαςι χυμό λεμονιού,  ένα ασπράδι αυγού και μια κουταλιά της σούπας μέλι και απλώνεις το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο για 10 με 15 λεπτά. Ξεπλένεις με νερό ή λοσιόν.

Ενυδατική μάσκα προσώπου
Αναμειγνύεις δυο κουταλιές της σούπας μέλι με δύο κουταλάκια γλυκού πλήρες γάλα. Απλώνεις το μείγμα στο πρόσωπο και στο λαιμό, με απαλό κυκλικό μασάζ και το αφήνεις για 10 λεπτά. Ξέπλυνε το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό.
Λοσιόν δέρματος
Ανακατεύεις ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ένα κουταλάκι λάδι και 1/4 του κουταλιού χυμό λεμονιού και απλώνεις το μείγμα στα χέρια, τους αγκώνες και οπουδήποτε άλλου νιώθετε το δέρμα σας στεγνό. Το αφήνεις για 10 λεπτά και ξεπλένεις με χλιαρό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου