Θεραπευτικά μέλια: Άθερμο μέλι ερείκης με superfoods.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΤΟΛΗ



Το συμπαθές τετράποδο στην υπηρεσία του μελισσοκόμου.
Μήπως πρέπει να αρχίσουμε και εμείς να σκεφτόμαστε εναλλακτικές λύσεις για τις μεταφορές!!!!










Μπορείς ποτέ τα όσα τρως, βρε άνθρωπε τεμπέλη,
να τα μασσάς* σαν μέλισσα και να τα βγάζεις μέλι;
Ου! να χαθείς, κηφηναριό… στων μελισσών το σμήνος
εσύ ζηλεύεις μοναχά την θέσιν του κηφήνος,
και θέλεις πάντα χάρισμα να τρώγεις στην κυψέλην,
οπόταν είσαι μάλιστα γιγαντομάχος Έλλην.
Γεώργιος Σουρής - Ο Φασουλής Φιλόσοφος

Οι μέλισσες καταλαβαίνουν από τέχνη


пчелы улей мед

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα χνουδωτά έντομα, που συλλέγουν γύρη, έχουν εκπληκτικές ικανότητες να θυμούνται οπτικές πληροφορίες, να τις επεξεργάζονται και προσανατολίζονται όχι μόνο στα τοπία και στα χρώματα, αλλά και στην τέχνη.

«Κατορθώσαμε να επιδείξουμε ότι οι μέλισσες μπορούν να μάθουν να ξεχωρίζουν μια σειρά από διαφορετικούς πίνακες του Μονέ και του Πικασό, μάλιστα δεν βασίζονται γι’ αυτό στο φωτισμό, το χρώμα ή άλλη χωρική παράμετρο», εξήγησε η εμπνεύστρια της έρευνας Τζούντιθ Ράινχαρντ.
 «Το πείραμα μας έδωσε να καταλάβουμε ότι παρά τον μικροσκοπικό τους εγκέφαλο, οι μέλισσες έχουν εξαιρετικά ανεπτυγμένες ικανότητες να επεξεργάζονται πληροφορίες, που έχουν προσλάβει μέσω της όρασης, μάλιστα οι ικανότητές τους μπορούν να συγκριθούν με τις ικανότητες των σπονδυλωτών».

Γιατί στο καλό ψεκάζουν;



Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν παρατηρήσει ότι οι καιρικές συνθήκες του πλανήτη μας αλλάζουν δραματικά. Επίσης, αρχίζουν να παρατηρούν τις μεγάλες γραμμές που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα που έχουν οδηγήσει εκατομμύρια να αποδεχθούν την πραγματικότητα τον chemtrails και του προγράμματος γεωμηχανικής. 

Θα μπορούσε να υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των γραμμών και της σκληρές καιρικές συνθήκες μας; 

Ενώ υπάρχουν πολλές ατζέντες που συνδέονται με αυτά τα βλαβερά προγράμματα, τα στοιχεία είναι πλέον άφθονα που αποδεικνύουν ότι η γεωμηχανική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο καιρικών συνθηκών. 

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ θα μάθετε πώς τα αερολύματα που ψεκάζονται στον ουρανό μας χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλες τεχνολογίες για τον έλεγχο του καιρού μας. 

Ενώ οι γεωμηχανικοί υποστηρίζουν ότι τα μοντέλα τους είναι μόνο για τη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, είναι πλέον σαφές ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας τρόπος για να συγκεντρωθεί ένα τεράστιο ποσό τόσο της νομισματικής όσο και της πολιτικής εξουσίας στα χέρια των λίγων με την ικανότητα χειραγώγησης που ο έλεγχος των καιρικών συνθηκών δίνει σε ορισμένες εταιρείες πάνω από τα φυσικά συστήματα της Γης. 

Αυτό βέβαια, γίνεται εις βάρος κάθε ζωντανού οργανισμού στον πλανήτη.

Δείτε το βίντεο

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZAARkRPbS98

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/blog-post_8050.html#ixzz2DivGUp5r

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

7 ισχυρά παυσίπονα που έχουμε …στην κουζίνα μας



Η φύση έχει προνοήσει, πολύ πριν τη φαρμακευτική, να δημιουργήσει παυσίπονα, τα οποία ευτυχώς βρίσκονται σε αφθονία και είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή στην κουζίνα σας.
Ξύδι για την καούρα
Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα, λέει η γνωστή παροιμία, έτσι και το ξύδι από μηλίτη είναι η καλύτερη και φυσικότερη ίαση για την καούρα. Βάλτε ένα κουταλάκι της σούπας ξύδι μηλίτη σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το σιγά σιγά. Το ξύδι από μηλίτη περιέχει αλκαλοποιητές, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τον άνθρωπο, ειδικά λόγω των οξέων που περιέχει η σύγχρονη διατροφή.

Σκόρδο για την αρθρίτιδα
Από την αρχαιότητα, το σκόρδο έπαιζε σημαντικό ρόλο στον τομέα των …παυσίπονων. Έτσι και σήμερα, ακολουθώντας την πανάρχαια τακτική, ψιλοκόψτε μία σκελίδα σκόρδο και μαζί με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ζεστάνετέ το. Απλώστε το στις αρθρώσεις που πονούν και θα αισθανθείτε μία τρομερή ανακούφιση. Επιπλέον, το σκόρδο ενδείκνυται και για τον πονόδοντο: τρεις σκελίδες σκόρδο και μία πρέζα αλάτι, χτυπημένα μαζί, είναι ιδανικά όταν τα απλώσετε στο δόντι σας που πονάει.
Μούρα για την κύστη
Έρευνες έχουν δείξει ότι μία μερίδα μούρα μπορούν να μειώσουν έως και 60% τον πόνο από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Το μυστικό όπλο είναι τα αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία «σκοτώνουν» τις ελεύθερες ρίζες που ερεθίζουν το βλεννογόνο του πεπτικού συστήματος. Η κατανάλωση μούρων είναι μοναδική σπιτική θεραπεία και για το πεπτικό έλκος, τη δυσπεψία και τις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης.
Σταφύλια για τη μέση
Μελέτη του Πανεπιστήμιου του Οχάιο έδειξε ότι εάν καταναλώνετε μία μερίδα σταφύλια καθημερινά απαλλάσσεστε από τους πόνους της πλάτης. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σταφύλια περιέχουν θρεπτικά συστατικά, τα οποία αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος, ειδικά στην περιοχή της μέσης, και αυτό με τη σειρά του ανακουφίζει από τον πόνο.
Ανανάς για τις φλεγμονές

Η βρομελίνη που βρίσκεται στον ανανά είναι εκείνη που μπορεί να σας απαλλάξει από το φούσκωμα και το βάρος που νιώθετε στο στομάχι. Επιπλέον, η κατανάλωση ανανά βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, σταματώντας τις κράμπες και τις φλεγμονές. Μπορεί ακόμα να βοηθήσει στην απελευθέρωση των φλεγμονωδών ενώσεων, που συμβάλλουν στην αρθρίτιδα.
         Βρόμη για τους πόνους περιόδου
Η βρόμη θεωρείται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στις κράμπες τις περιόδου και ανακουφίζουν από την ενδομητρίωση. Ο λόγος είναι ότι η βρόμη είναι πλούσια σε μαγνήσιο και μία από τις καλύτερες πηγές διατροφικού ψευδαργύρου για τις γυναίκες εκείνες, που υποφέρουν από πόνους περιόδου.
      Γαρύφαλλο για τον πονόδοντο

Το γαρύφαλλο (το μπαχαρικό όχι το λουλούδι) είναι ένας δοκιμασμένος σύμμαχος κατά του πονόδοντου. Εξάλλου και διάφορες οδοντόκρεμες, που κυκλοφορούν έχουν γαρύφαλλο, κάτι που τις κάνει ακόμη πιο ευεργετικές για τη στοματική υγιεινή. Μπορείτε απλά να ταμπονάρετε με λίγο λάδι από γαρύφαλλο το δόντι που σας πονάει και να ανακουφιστείτε πραγματικά.
Πηγή:clickatlife.gr

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012


4Ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ & ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ
7, 8, 9 Δεκεμβρίου 2012


Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου


Το μεγάλο ραντεβού της μελισσοκομίας


Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων
Ημερομηνίες και ωράριο λειτουργίας:
  • Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 12πμ– 9μμ
  • Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 10πμ – 9μμ
  • Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 10πμ – 8μμ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
  • Εταιρίες παραγωγής και τυποποίησης μελιού
  • Επιχειρήσεις και εταιρίες επεξεργασίας μελιού
  • Επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής προϊόντων μέλισσας
  • Επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής και επεξεργασίας κεριού
  • Εταιρίες κατασκευής η αντιπροσώπευσης μελισσοκομικού εξοπλισμού
  • Εταιρίες κατασκευής ή αντιπροσώπευσης εξοπλισμού συσκευασίας και τυποποίησης
  • Εταιρίες και συνεταιρισμοί με βασική παραγωγή το μέλι και τα προϊόντα κυψέλης
  • Επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής βιολογικού μελιού
  • Φαρμακευτικές εταιρίες
  • Δήμοι όπου η κύρια παραγωγή τους είναι η μελισσοκομία
  • Περιφέρειες, Επιμελητήρια, Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, Δημόσιοι οργανισμοί και Υπουργεία


Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Φτιάξτε μόνοι σας δραστικά, σπιτικά σιρόπια για το βήχα!



Ο καιρός μονίμως αλλάζει, μια κρύο,μια ζέστη και οι ιώσεις κάνουν party. Ο βήχας είναι από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματά τους και η αντιμετώπισή του είναι ο μόνιμος μπελάς μας.
Πως όμως μπορούμε να τον καταπολεμήσουμε μόνοι μας; 

Η απάντηση είναι δημιουργώντας τα δικά μας σπιτικά σιρόπια, μόνες μας, στο σπίτι μας, με υλικά που όλες έχουμε στην κουζίνα μας.
 

Οι συνταγές είναι οι εξής: 
 
1. Με λεμόνι και μέλι Βράζετε με τη φλούδα του ένα λεμόνι σε λίγη ποσότητα νερού για περίπου 5 λεπτά και έπειτα το βγάζετε και το στύβετε.
 Ρίχνετε το χυμό του σε ένα ποτήρι και προσθέτετε αμέσως τρεις κουταλιές μέλι.
 Το πίνετε ζεστό, τουλάχιστον τρεις φορές τη μέρα.
 Ποια είναι τα οφέλη του; Το μέλι έχει την ιδιότητα να μαλακώνει το λαιμό, τη στιγμή που το λεμόνι έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.
 Έτσι, λοιπόν, ο συνδυασμός τους θα σας ανακουφίσει, μαλακώνοντας το βήχα και το λεμόνι θα μάχεται εναντίον των μικροβίων. 

2. Εάν ο βήχας σας είναι πολύ έντονος και επιμένει, δοκιμάστε την εξής φυτική συνταγή: Bράζετε νερό μαζί με φασκόμηλο και θυμάρι και το πίνετε αφού έχετε προσθέσει μια κουταλιά μέλι. Τα αποτελέσματά του είναι εντυπωσιακά.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Βρέθηκε το μυστικό συστατικό του Βασιλικού πολτού


 Αποκαλύφθηκε το μυστικό συστατικό του βασιλικού πολτού, με τον οποίο οι μέλισσες ταΐζουν τις προνύμφες που θα γίνουν βασίλισσες. Οι συγκεκριμένες προνύμφες αρχικά δεν διαφέρουν από αυτές που γίνονται και εργάτριες, αλλά υπό την επίδραση του βασιλικού πολτού εξελίσσονται σε βασίλισσες.

Όπως αναφέρει το tvxs ο Masaki Kamakura του Πανεπιστημίου της Toyama στην Ιαπωνία, αποθήκευεσε βασιλικό πολτό σε θερμοκρασία 40°C για 30 ημέρες και τάιζε με αυτό προνύμφες μελισσών κατά διαστήματα. Η επίδρασή του σταδιακά αποδυναμώθηκε, γεγονός που υποδηλώνει ότι το βασικό συστατικό ήταν σε αποσύνθεση. Στη συνέχεια έτρεφε τις προνύμφες με τον πολτό αλλά κάθε δόση βασιζόταν σε ένα συγκεκριμένο συστατικό που αποδυναμώνεται με τον καιρό. Μόνο ένα συστατικό έκανε τις προνύμφες να μετατραπούν σε βασίλισσες: μια πρωτεΐνη που ο Kamakura ονομάζει «royalactin».

Για να εντοπίσει πώς λειτουργεί η «royalactin», ο Kamakura την ενέταξε στη διατροφή των νυμφών μύγας. Η πρωτεϊνη τις έκανε να μεγαλώνουν και να γεννούν περισσότερα αυγά, όπως τις μέλισσες. Έτσι, διαπίστωσε ότι η «royalactin» λειτουργεί ενεργοποιώντας το γονίδιο EGFR, που εντοπίζεται σε όλο το ζωικό βασίλειο.
Αυτό υποδηλώνει ότι ένας προϋπάρχον μηχανισμός προγραμματίστηκε ώστε να παράγει το σύστημα των καστών στις μέλισσες, λέει στο New Scientist ο Francis Ratnieks του Πανεπιστημίου του Σάσεξ. Όταν τα έντομα έφτιαξαν αρχικά αποικίες, οι βασίλισσες και οι μέλισσες-εργάτες πρέπει να είχαν τα ίδια φυσικά χαρακτηριστικά –τονίζει- και οι κάστες δημιουργήθηκαν αργότερα, από τη royalactin ή κάτι παρόμοιο.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΣΩΣΤΕ… ΚΡΥΨΤΕ… ΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΣΠΟΡΟΥΣ !!!

Ήταν απλά θέμα χρόνου οι ελληνικές ντόπιες ποικιλίες σπόρων να βρεθούν στο στόχαστρο της επίθεσης, όπως αυτή εξαπολύεται με την μορφή του κλεισίματος της Τράπεζας Διατήρησης Γενετικού Υλικού. ..


Η αλήθεια είναι ότι γενικά η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για τις φυσικές, ντόπιες ποικιλίες σπόρων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες με…
κάθε τρόπο επιχειρείται να εξαφανιστούν και να κυριαρχήσουν όχι απλά τα υβρίδια αλλά οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι.
Με τον ίδιο τρόπο που μέσα σε μόλις 3-4 δεκαετίες οι φυσικές τροφές ξεχάστηκαν σχεδόν εντελώς και μπήκαν στο περιθώριο και οι άνθρωποι πλέον τρέφονται με επεξεργασμένες τροφές γεμάτες κάθε είδους δηλητήρια, με αντίστοιχο τρόπο προχωράει ραγδαία και η εξαφάνιση των φυσικών σπόρων.
Το σχέδιο έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί (5 εταιρείες ελέγχουν το εμπόριο σπόρων) και προωθείται με συντονισμένη εκστρατεία των εταιρειών βιοτεχνολογίας, των διεθνών νεοταξικών οργανισμών (με τα ολοκληρωτικά τους νομοθετήματα codex alimentarious, agenda 21) και των κυβερνήσεων πιόνια τους (με νόμους όπως ο S.510 στις ΗΠΑ).
Η νέα τάξη δείχνει μια πρωτοφανή εμμονή να….
επιβάλλει τους γενετικά τροποποιημένους (GMO) σπόρους και οργανισμούς με κάθε τρόπο, σε σημείο πλέον οι «ανθρωπιστικές» της επεμβάσεις να γίνονται με αυτόν ως έναν από τους κυρίαρχους λόγους.
Γνωρίζουμε ότι στο Ιράκ ένας από τους πρώτους νόμους που πέρασε το κατοχικό καθεστώς ήταν η απαγόρευση στους αγρότες να διατηρούν σπόρους για να ξανασπείρουν την νέα σοδειά, όπως γινόταν για χιλιετίες.
Και όταν αυτό αφορά την περιοχή της αρχαίας Μεσοποταμίας από όπου ξεκίνησε η γεωργία πριν 10 χιλιάδες χρόνια, τότε μια τέτοια ενέργεια είναι πολύ περισσότερο μια ξεκάθαρη δήλωση της νέας τάξης για το τέλος της γεωργίας και της τροφής όπως την ξέραμε.
Μέσα από την επιθετική και παραπλανητική δράση των εταιρειών βιοτεχνολογίας, οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες έχουν τώρα εξαπλωθεί σε πάνω από 25 χώρες, έναντι μόλις 3 χωρών (ΗΠΑ, Καναδάς, Αργεντινή) μέχρι πριν λίγα χρόνια. Χαρακτηριστικό και τραγικό παράδειγμα η Ινδία, όπου μέσω της εξαπάτησης των μικρών αγροτών για μεγαλύτερες σοδειές, αυτοί χρεώθηκαν για να αγοράσουν γενετικά τροποποιημένους σπόρους οι οποίοι όμως είχαν πολύ χειρότερη απόδοση από τις δικές τους ντόπιες ποικιλίες.
Το αποτέλεσμα είναι οι χιλιάδες αυτοκτονίες αυτών των αγροτών. Και η ΕΕ, το άλλοτε «ισχυρό» προπύργιο ενάντια στα μεταλλαγμένα, τώρα φαίνεται καθαρά τι ρόλο έπαιζε όλα αυτά τα χρόνια, αφού με συγκεκριμένα νομοθετήματα υποσκάπτει πλέον ενεργά την σταθερή αποστροφή των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Ένα ακόμη ύποπτο στοιχείο είναι ότι οι ίδιες οι εταιρείες που προσπαθούν με απόλυτη μανία να μας επιβάλλουν τα μεταλλαγμένα, φέρονται να έχουν χρηματοδοτήσει την παγκόσμια κιβωτό των σπόρων στο Σβαρμπαλντ της Νορβηγίας. Γιατί άραγε θα πρέπει να ταϊστεί η ανθρωπότητα με μεταλλαγμένα, με κάτι δηλαδή αφύσικο το οποίο δεν είναι τροφή, ενώ οι φυσικοί σπόροι θα είναι όλοι μαζεμένοι και υπό τον έλεγχο τους;
Τι άραγε σχεδιάζουν και τι διακυβεύεται με την τροφή μας και την επιβίωση μας; Όμως ας επανέλθουμε στην Ελλάδα, για την οποία ακούμε συνήθως να λέγεται ότι όλα αυτά που τώρα υφίσταται, είναι ένα μεγάλο πείραμα της νέας τάξης, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί και αλλού αν πετύχει. Τίποτε δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα από όσο αυτή η άποψη. Και αυτό γιατί στην Ελλάδα δεν γίνεται κανένα πείραμα.
Στην Ελλάδα εφαρμόζεται η δοκιμασμένη λύση σε πάνω από 30 χώρες στον κόσμο με συμβολικότερη περίπτωση αυτήν της Αργεντινής. Αν θέλουμε να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί, ας μελετήσουμε προσεκτικά τι έγινε εκεί και πως η Αργεντινή από πλούσια και αυτάρκης χώρα βρέθηκε να πεινάει, να έχει ιδιωτικοποιηθεί ο πλούτος της και το νερό της και να τρώει μεταλλαγμένα.
Αυτή είναι η κληρονομιά του ΔΝΤ και εκεί σκοπεύουν να οδηγήσουν κι εμάς αν δεν μπλοκαριστούν από έξυπνες δικές μας πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν ήδη εμφανιστεί σε τοπικό επίπεδο, όμως θα πρέπει να επεκταθούν σε κάθε πλευρά της ζωής μας και πρώτιστα στον έλεγχο της τροφής.
Ας μην γελιόμαστε η τροφή μας είναι ήδη σοβαρότατα αλλοιωμένη και τα μεταλλαγμένα είναι ήδη εδώ σε κάποιο ποσοστό: στις μεταλλαγμένες ζωοτροφές που δίνονται στα ζώα, στην γλυκαντική ουσίαασπαρτάμη, η οποία προέρχεται από μεταλλαγμένο βακτήριο και είναι τοξική, και ποιος ξέρει που αλλού, αφού δεν υπάρχει σήμανση και έλεγχος. Η κατάσταση είναι πάρα, μα πάρα πολύ σοβαρή και ανεξάρτητα από το αν το έχουμε αντιληφθεί ή όχι, το πρώτο βήμα άλωσης της τροφής μας έχει γίνει.
Αν αύριο έκαναν το τελικό βήμα και προσπαθούσαν να μας επιβάλλουν την καλλιέργεια μεταλλαγμένων σπόρων, θα υπήρχε άραγε η απαιτούμενη γενική κατακραυγή και ενεργοποίηση ή θα πέρναγε κι αυτό όπως όλη η μέχρι τώρα κομπίνα του ψευδοχρέους;
Το ζήτημα της τροφής είναι κορυφαίας και ζωτικής σημασίας και δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο ζήτημα, όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για δήθεν άλλες προτεραιότητες. Είναι το πρωτεύον γιατί έχει να κάνει με την υγεία και την επιβίωση, και ειδικά για την Ελλάδα, έχει να κάνει με την αυτάρκεια μέσω της βιοποικιλότητας, και την διατροφική ασφάλεια μας με φρέσκια, αγνή, φυσική τροφή.
Επίσης είναι το πρωτεύον γιατί τελικά η τροφή έχει να κάνει με τον έλεγχο του μυαλού μας, αφού ουσιαστικά μέσω αυτής επιχειρούν και καταφέρνουν να μας κάνουν να συναινέσουμε με το δικό τους σκεπτικό αντίληψης των πραγμάτων, το οποίο όμως αντανακλά τα δικά τους και μόνο συμφέροντα.
Με την «πράσινη επανάσταση» μας έκαναν να συναινέσουμε και να αποδεχθούμε ότι αυτό που θα τρώμε θα περιέχει δηλητήρια (φυτοφάρμακα). Με την βιομηχανική εκμετάλλευση των ζώων μας έκαναν να συναινέσουμε στην καταπίεση των άλλων αισθανόμενων όντων του πλανήτη και έτσι τελικά και εμάς των ίδιων. Τώρα με την «επανάσταση της βιοτεχνολογίας» μας παραπλανούν να συναινέσουμε, ούτε λίγο ούτε πολύ, στο ίδιο το τέλος της ζωής, πάντα μέσα από τις γνωστές, απατηλές κενολογίες περί ασφάλειας, αντιμετώπισης της πείνας, κλπ.
Με απλά λόγια λοιπόν, το κεφάλαιο των σπόρων είναι το τελικό και απόλυτα θεμελιώδες πεδίο αναμέτρησης, γιατί πάνω από όλα είναι ένα ιδεολογικό πεδίο, όπου θα πρέπει να χτυπηθεί μια για πάντα η αντίληψη ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ότι δηλαδή με το πρόσχημα της παραγωγής τροφής μπορούν να επιδοθούν κάποιοι στην καταστροφή του οικοσυστήματος και στην καταπίεση της πλειοψηφίας των ανθρώπων και όλων των ζώων.
Η τρέχουσα συγκυρία επιθετικής προώθησης των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και οργανισμών δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε ουρανοκατέβατη, αλλά πατάει σε μια πολλή γερή βάση: στην ιδεολογική χειραγώγηση της ανθρωπότητας ότι είναι «φυσιολογικό» να δηλητηριάζουμε αυτό που θα φάμε, ύστερα από τις 5 και πλέον δεκαετίες συμβατικής, χημικής γεωργίας.
Αφού απέσπασαν την αποδοχή μας στο πρώτο κακό, αφού δηλαδή δεχθήκαμε τον τρόπο παραγωγής τους ο οποίος γεμίζει την τροφή μας με δηλητήρια, τώρα θεωρούν ότι είναι πλέον ανοιχτός ο δρόμος να επεκτείνουν αυτό το κακό εκθετικά, διατηρώντας τα δηλητηριώδη φυτοφάρμακα και επιπλέον προσθέτοντας μια κακόβουλη γενετική μετάλλαξη του DNA, η οποία δεν θα συνέβαινε ΠΟΤΕ στην φύση. Επιμένουν δηλαδή στην απόλυτη ανωμαλία, η οποία αποδείχθηκε τραγικά αδιέξοδη, μη αειφόρος και καταστροφική, και την παρουσιάζουν ως μονόδρομο, ενώ αποσιωπούν με κάθε τρόπο τις πραγματικά αειφόρες και φιλικές μορφές καλλιέργειας, όπως η περμακουλτούρα, η φυσική καλλιέργεια, και η βιολογική veganic καλλιέργεια, οι οποίες είναι οι μόνες που μπορούν να διασφαλίσουν αυτό που πραγματικά θα αξίζει να αποκαλείται τροφή.
Το τελευταίο ύπουλο επιχείρημά τους είναι αυτό της δήθεν «συνύπαρξης» των μεταλλαγμένων και φυσικών σπόρων. Όμως, όπως πολύ εύστοχα είπε κάποιος, «δεν μπορεί να συνυπάρχει η εγκυμοσύνη με την παρθενία», και οι μεταλλαγμένοι σπόροι θα αλλοιώσουν και θα εξαφανίσουν τους φυσικούς σπόρους, με αποτέλεσμα να χαθεί η βιοποικιλότητα.
Κι ενώ όλα τα άλλα ξαναγίνονται, και τα ψευδοχρέη πχ διαγράφονται, η βιοποικιλότητα που θα χαθεί, δεν επανέρχεται. Αν μας πάρουν τους σπόρους, μας παίρνουν και τον τελευταίο έλεγχο στην ίδια μας την ζωή και τότε θα μιλάμε για την πλήρη μετάλλαξή μας, σε ένα άλλο, απόλυτα διαχειρίσιμο και αναλώσιμο είδος, έρμαιο στα κακόβουλα σχέδια της νέας τάξης.
Αν όμως ανατρέψουμε το σκεπτικό τους στο βασικό πεδίο της τροφής και τους αφαιρέσουμε κάθε νομιμότητα να μας ελέγχουν με το δήθεν πρόσχημα ότι παράγουν την τροφή μας, τότε ανοίγει ο δρόμος να τους αμφισβητήσουμε και στον έλεγχο της υγείας και σε κάθε άλλη πλευρά της ζωής μας και τότε φυσικά τα ψέματα θα έχουν τελειώσει για το ανοσιούργημα και την ανωμαλία που λέγεται σύστημα της νέας τάξης.

Το Ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto καταστρέφει την τεστοστερόνη, την ανδρική γονιμότητα.


 Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Journal of Toxicology in Vitro έδειξε ότι, ακόμη και σε πολύ χαμηλά επίπεδα, το ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto καταστρέφει την τεστοστερόνη και οδηγεί τελικά στην ανδρική υπογονιμότητα.

Τα ευρήματα έρχονται να προστεθούν στις περισσότερες από 25 άλλες παθήσεις που είναι γνωστές ότι συνδέονται με το Roundup, που περιλαμβάνουν βλάβες στο…
DNA, γενετικές ανωμαλίες, δυσλειτουργία του ήπατος, και καρκίνο.
Για τη μελέτη τους, η Emilie Clair και οι συνάδελφοί της από το Universite de Caen Basse-Normandie Ινστιτούτο Βιολογίας στη Γαλλία δοκίμασαν τις επιπτώσεις του προϊόντος glyphosate, το δραστικό συστατικό του Roundup, σε κύτταρα των όρχεων από αρουραίους. Κυμαίνονται σε αραίωση από το ένα μέρος ανά εκατομμύριο (ppm) έως 10.000 ppm, το οποίο αντιπροσωπεύει διαφορετικά επίπεδα έκθεσης σε πραγματικές καταστάσεις ζωής, κάθε ένα από τα τεστ έδειξαν αναμφισβήτητη τοξικότητα των κυττάρων που προκαλείται από το Roundup.
Είναι ενδιαφέρον, ότι τα ευρήματα έδειξαν ότι, ακόμη και σε ποσότητα ενός ppm, το Roundup ήταν υπεύθυνο για την πρόκληση σοβαρών ενδοκρινικών διαταραχών που μειώνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης κατά 35 τοις εκατό. Και το επίπεδο ενός ppm θεωρείται εξαιρετικά χαμηλό, και πολύ χαμηλότερο από τα τυπικά επίπεδα έκθεσης στις καθημερινές περιβαλλοντικές καταστάσεις.
Στα υψηλότερα επίπεδα έκθεσης, το Roundup φάνηκε ότι προκαλεί το θάνατο των κυττάρων των όρχεων σε λιγότερο από μια ώρα, και τυπικά το αργότερο σε 48 ώρες μετά την έκθεση. Και αυτό είναι μόνο η οξεία τοξικότητα, καθώς η μελέτη δεν έχει αναλύσει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της συνεχούς και επανειλημμένης έκθεσης σε Roundup, το οποίο έχει ήδη διαρρεύσει σε ποτάμια και προμήθειες των υπογείων υδάτων.
Μια παρόμοια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Reproductive Toxicology το 2007, διαπίστωσε παρόμοια αποτελέσματα. Δοκιμές ‘in vivo’ (“εν ζωή”), με Roundup αποκάλυψαν ότι οι πάπιες που εκτίθενται σε Roundup εκτίθενται σε “αλλαγές στη δομή της περιοχής των όρχεων και της επιδιδυμίδας (ένα μέρος του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος), καθώς και στα επίπεδα ορού της τεστοστερόνης και της οιστραδιόλης, με αλλαγές στην έκφραση των υποδοχέων των ανδρογόνων να περιορίζονται στους όρχεις. “
Έτσι, αντίθετα με τους ισχυρισμούς της Monsanto, δεν υπάρχει πραγματικά κανένα ασφαλές επίπεδο έκθεσης στο Roundup. Σε τυπικά επίπεδα έκθεσης, έχει αποδειχθεί ότι καταστρέφει τα ανθρώπινα κύτταρα και προκαλεί σοβαρή αναπαραγωγική βλάβη. Και σε επίπεδο ιχνών, έχει αποδειχθεί ότι διαταράσσει σοβαρά την σωστή ορμονική λειτουργία και οδηγεί σε χαμηλή τεστοστερόνη στους άνδρες.
“Επειδή είναι ένα συστημικό παρασιτοκτόνο και ψεκάζεται σε υψηλές δόσεις, τα οπωρικά και τα φρούτα και οι καρυδιές συχνά παίρνουν το δηλητήριο στα μέρη των τροφίμων που καταναλώνουμε», γράφει η Leah Zerbe στο Rodale News. “Τρεις εύκολοι τρόποι για να μειώσετε την έκθεσή σας; Τρώτε τροφές βιολογικής καλλιέργειας … υιοθετείστε βιολογικές τεχνικές φροντίδας στην αυλή σας και αρχίστε ένα οργανικό κήπο για να μειώσετε περαιτέρω την έκθεσή σας σε βλαβερές χημικές ουσίες. “

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Σφράγισμα με κερί μέλισσας 6.500 ετών


Ένα αρχαίο σπασμένο δόντι επισκευασμένο με ένα σφράγισμα από κερί μέλισσας ίσως να είναι το αρχαιότερο γνωστό παράδειγμα της θεραπευτικής οδοντιατρικής λένε οι ερευνητές. Το δόντι είναι 65 αιώνων παλιό και ήταν μέρος του σαγονιού ενός ανθρώπου που βρέθηκε πριν 100 χρόνια στην Slovenia.
Σίγουρες αποδείξεις για την αρχαία οδοντιατρική είναι σπάνιες. Τα παλαιότερα παραδείγματα είναι 7.500-9.000 ετών και αφορά γομφίους που βρέθηκαν στο Pakistan και είχαν κανονιού σχήματος κοιλότητες με ομόκεντρες ραβδώσεις διανοιγμένες σε αυτές. Άλλα αμφισβητούμενα ευρήματα περιλαμβάνουν ένα τεχνητό δόντι 5.500 ετών από την Αίγυπτο.
Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν στις 19 Σεπτεμβρίου στο περιοδικό PLoS ONE  ότι βρήκαν το σφράγισμα καθώς ανέλυαν το κάτω μέρος ενός σαγονιού 6.500 ετών που βρέθηκε σε μια σπηλιά κοντά στην Trieste, Ιταλία.
Το σαγόνι το οποίο ανήκε σε ένα άνδρα 24-30 ετών περιελάμβανε ένα αριστερό κυνόδοντα που είχε ένα ράγισμα πάνω στην αδαμαντίνη. Η μεγάλη φθορά στο δόντι πιθανόν οφείλεται σε δραστηριότητες άλλες εκτός του φαγητού, είπαν οι ερευνητές. Για παράδειγμα οι άνδρες της εποχής χρησιμοποιούσαν τα δόντια τους για να μαλακώσουν τα δέρματα η για να κατασκευάσουν εργαλεία.
Οι ερευνητές βρήκανε ΚΕΡΙ ΜΕΛΙΣΣΑΣ που είχε τοποθετηθεί στον αριστερό κυνόδοντα περίπου τον καιρό του θανάτου του.
«Ήταν πολύ δύσκολο για κάποιον να αναγνωρίσει την οδοντιατρική δουλεία με γυμνό μάτι η απλά εργαλεία,» είπε ο Claudio Tuniz στο LiveScience, ένας πυρηνικός ανθρωπολόγος στο Διεθνές Κέντρο Abdus Salam της Θεωρητικής Φυσικής στην Ιταλία. Το κάτω σαγόνι είχε μείνει στο διεθνές κέντρο «για 101 χρόνια χωρίς ποτέ κάποιος να παρατηρήσει κάτι παράξενο με τον κυνόδοντα,» είπε ο Tuniz.
Οι ερευνητές κατάφεραν να υπολογίσουν την ηλικία του κεριού χρησιμοποιώντας έναν μεγάλο επιταχυντή ιόντων, που τους επέτρεψε να δούνε ποια ισότοπα άνθρακα βρισκόντουσαν στο κερί. Όλα τα ισότοπα του ‘άνθρακα έχουν έξι πρωτόνια αλλά διαφέρουν στον αριθμό των νετρονίων που έχουν. Τα ισότοπα του άνθρακα 14 είναι ασταθή και αποσυντίθενται με τον χρόνο, έτσι αναλύοντας τον λόγο του άνθρακα 14 εν σχέση με άλλα ισότοπα του άνθρακα μας δείχνει πόσος χρόνος έχει περάσει. Οι ερευνητές επίσης χρησιμοποίησαν ακτίνες Χ από ένα ισχυρό επιταχυντή σωματιδίων για να πάρουν μια εικόνα του δοντιού με ανάλυση ενός χιλιοστού του χιλιοστού.
Δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν εάν το σφράγισμα έγινε λίγο πριν η μετά τον θάνατο του ανθρώπου. Εάν έγινε ενόσω ο άνθρωπος ήταν ζωντανός, «η ανακάλυψη αυτή είναι ίσως η πιο αρχαία απόδειξη της προϊστορικής οδοντιατρικής στην Ευρώπη», είπε ο ερευνητής Federico Bernardini, ένας αρχαιολόγος στο διεθνές κέντρο, σε μια ανακοίνωση του. Μπορεί να είναι το παλαιότερο παράδειγμα ενός θεραπευτικού σφραγίσματος που έχουμε βρει μέχρι σήμερα, πρόσθεσε ο Bernardini. Υποθέτοντας ότι αυτό το σφράγισμα ήταν μια περίπτωση οδοντιατρικής, σήμαινε ότι προσπαθούσε να μειώσει τον πόνο και την ευαισθησία. Οι ερευνητές θέλουν να κάνουν πειράματα με ανθρώπους για να δουν κατά πόσον είναι αποτελεσματικό ένα τέτοιο σφράγισμα με κερί μέλισσας.
«Προς το παρόν δεν έχουμε ιδέα αν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση ή παρόμοιες επεμβάσεις ήταν απλωμένες στην Νεολιθική Ευρώπη» είπε ο Bernardini στο LiveScience.