Θεραπευτικά μέλια: Άθερμο μέλι ερείκης με superfoods.

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Αντιμετώπιση βαρρόα με αιθέρια έλαια και λεκιθίνη




Στρατηγική αντι-varroa με αιθέρια έλαια
      Στην προσπάθειά μας να μειώσουμε τον αριθμό των βαρρόα, ελέγξαμε με την πάροδο του                      χρόνου τις περισσότερες θεραπείες και αποφάσισαμε να περιορίσουμε τη χρήση των χημικών προϊόντων όσο το δυνατόν περισσότερο. Έτσι, τα τελευταία χρόνια έχουμε υιοθετήσει τη στρατηγική των αιθέριων ελαίων για την ενεργό περίοδο της σεζόν, με τη χρήση τους, κυρίως εκείνων λεμονόχορτο) και μέντα.


Η μέθοδός μας
Φτιάχνουμε σιρόπι σε συγκέντρωση 1/1 μπορώ να ψεκάσω στα διαστήματα μεταξύ των πλαισίων, χρησιμοποιώντας ένα χειροκίνητο ψεκαστήρα κήπου. 
 Το ποσό που δίνεται σε κάθε οικογένεια μπορεί να είναι μεταξύ 100 και 200 ​​ml, ανάλογα με το μέγεθος του μελισσιού.Είναι ακόμη πιο αποτελεσματικά εάν ψεκάζονται περισσότερες μέλισσες.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η πρακτική αυτή δεν επηρεάζει τις μέλισσες σε οποιαδήποτε μορφή.
Συνταγή
8 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου
8 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
Λεκιθίνη σε κόκκους 1 κουταλάκι του γλυκού (υποχρεωτικό για την ανάμιξη των ελαίων με το σιρόπι)
500 γραμμάρια ζάχαρη
500 ml νερού στους 38 βαθμούς Κελσίου.
Αποτέλεσμα
Τα αιθέρια έλαια απλώνονται μέσα στην οικογένεια και με την τροφάλλαξη (η μεταφορά τροφής ή άλλων υγρών και μεταξύ μελών μίας αποικίας από στόμα σε στόμα)
Όταν οι παραμάνες μέλισσες τρέφουν τις  προνύμφες, μεταδίδουν τα αιθέρια έλαια τους μέσω του βασιλικού πολτού.
Όταν τροφοδοτηθεί το θηλυκό βαρρόα, με τη σειρά του, τα αιθέρια έλαια, οδηγούν σε διακοπή της αναπαραγωγής τις νεαρές προνύμφες του βαρρόα.

Μια δεύτερη σημαντική πτυχή είναι ότι μετά τον ψεκασμό του κολλώδες σιρόπιθα κολλήσει στο σώμα των μελισσών, οι οποίες, με τον καθαρισμό  θα εξαλείψει ένα τεράστιο ποσοστό. Απαραίτητη η βάση με σίτα .
Λεκιθίνη
 H λεκιθίνη είναι μια λιπαρή ουσία που παράγεται από το συκώτι και συντίθεται από χολίνη, μια φυσική ένωση που βρίσκεται σε όλα τα κύτταρα των φυτών και των ζώων. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε όλες σχεδόν τις βιολογικές διαδικασίες - συμπεριλαμβανομένης της μετάδοσης του νευρικού σήματος, την αναπνοή και την παραγωγή ενέργειας. Η λεκιθίνη είναι σημαντικό στοιχείο για όλες αυτές τις βιολογικές λειτουργίες και περισσότερο για τις μεταβολικές και ενεργειακές διαδικασίες του εγκεφάλου.
Κάθε ζωντανό κύτταρο έχει απόλυτη ανάγκη από επάρκεια των φωσφολιπιδίων και αυτό κάνει την λεκιθίνη απαραίτητο σχεδόν συμπλήρωμα διατροφής.

"Η ΛΕΚΙΘΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΜΕΜΒΡΑΝΩΝ"

Η λεκιθίνη λειτουργεί ως όχημα για τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και για την προώθηση του μεταβολισμού μέσω της κυτταρικής μεμβράνης.


Η γύρη των μελισσών περιλαμβάνει επίσης κολλαγόνο και τη λεκιθίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου